Este adevarat ce credeai despre sarcina?

 Citim tot mai mult pe forumuri despre mituri legate de sarcina. Cate dintre acestea sunt adevarate si cate sunt false? Daca te pregatesti sa devii mama, citeste mai multe despre miturile din sarcina in continuarea acestui articol. Este foarte posibil ca printre informatiile pe care le vei gasi sa existe cateva din categoria miturilor legate de sarcina. De aceea, sa vedem impreuna cu Doctormit ce este adevar si ce este fals.

Perioada sarcinii ar trebui sa fie cea mai fericita din viata unei femei. Cu toate acestea, in multe cazuri, fericirea este umbrita de multitudinea de informatii pe care le gasim pe internet si care de multe ori pot influenta negativ starea viitoarei mame.

Printre cele mai comune mituri legate de sarcina este ca trebuie sa mananci cat pentru doi si ca nu ai voie sa iti vopsesti parul, mituri care s-au raspandit rapid si ajung sa influenteze un numar mare de viitoare mamici, care au ajuns sa creada aceste zvonuri.

In primul rand, in sarcina nu trebuie sa mananci cat pentru noi, ci este important sa avem o dieta sanatoasa si sa evitam pe cat posibil alimentele nesanatoase, pe motiv ca mananci cat pentru doi. In plus, un numar mare de calorii in primul trimestru de sarcina este total necontraindicat. Trebuie sa acordam o atentie deosebita cresterii in greutate, ideal, ar fi ca pe toata perioada sarcinii sa acumulam undeva la maxim 10-12 kg, de aceea, viitoarea mamica trebuie sa renunte la toate obiceiurile alimentare nesanatoase si sa fie mai atenta la ce alimente consuma si la modul cum le consuma.

De asemenea, mesele din timpul sarcinii ar trebui sa fie dese si reduse cantitativ, dar cu produse de calitate. Trebuie sa nu uitam de o hidratare corespunzatoare, astfel ca ar fi indicat un consum de apa care sa depaseasca 2 litri pe zi.

In ceea ce priveste mitul legat de vopsirea parului in sarcina, acesta nu este adevarat, deoarece pana in prezent nu exista suficiente dovezi care sa demonstreze ca vopsirea parului in sarcina este periculoasa pentru viitoarea mama si fat. Singurele aspecte pe care viitoarea mama trebuie sa le respecte este ca timpii recomandati de producator sa fie respectati. Totusi, pentru linistea viitoarei mamici, pentru a elimina orice grija sau suspiciune pot fi folosite alternative la vopseaua de par traditionala.

Mitul conform caruia sexul in sarcina afecteaza fatul este total neadevarat. Sexul in sarcina nu afecteaza fatul si nici nu creste riscul de avort spontan, deoarece fatul este protejat de abdomen si de peretii musculari ai uterului, iar miscarile sunt amortizate de lichidul amniotic.

In schimb, este adevarat ca sexul nu este recomandat in ultimele saptamani de sarcina deoarece poate stimula contractiile si pot induce travaliul.

Sunt si cazuri in care sexul in sarcina este interzis, precum antecedentele de avorturi spontane, risc crescut de nastere prematura, placenta praevia sau sarcina multipla.

 

 

No comments:

Post a Comment