Lisabona, capitala europeană plină de parfum de flori și miros de mare

De departe, una din cele mai frumoase capitale europene este cea a Portugaliei. Situată într-un colț al lumii în care parcă soarele nu obosește niciodată, Lisabona este mereu pregătită să facă față valurilor de turiști care vin aici în fiecare sezon, dar mai ales în cel estival. Plină de feerie, apă, soare, căldură și forfotă tinerească pe străzile mici și înflorite, Lisabona este locul ideal în care puteți ajunge, dacă vă doriți un city break în această toamnă. Prin urmare, dacă v-am stârnit acest gând și sunteți dornici de plecare, vă prezentăm câteva dintre obiectivele pe care nu trebuie să le ratați odată ce ajungeți aici.

Cartierul Alfama, o frumusețe aparte

Alfama este cel mai vechi cartier din Lisabona, fiind considerat cea mai frumoasă, originală și autentică zonă din Lisabona. Situată pe marginea unuia dintre cele 7 dealuri ale orașului, are un farmec aparte tocmai datorită caselor sale vechi și culorilor strălucitoare. Pentru a-l vizita, va trebui să pătrundeți pe străduțe mici și înguste, iar în timpul plimbărilor, veți găsi restaurante mici, veți întâlni localnici zâmbitori și vă veți bucura de priveliști superbe ale orașului. În cele din urmă, vă sfătuim să nu ratați Castelul Saint-Georges, o fortăreață din secolul al XI-lea situată chiar în vârful dealului.

Nu ratați o vizită la Palatul Pena din Sintra

Este imposibil să ajungeți într-un city break în Lisabona și să nu descoperiți Palatul din Sintra. Cu numeroasele sale monumente istorice, inclusiv incredibilul Palat Pena, acest oraș este unul dintre cele mai frumoase din Portugalia. Nu departe de coasta de vest, veți vedea, de asemenea, situri frumoase, cum ar fi stâncile din Cabo da Roca sau stațiunea de pe litoral Cascais. Toate aceste locuri pot fi vizitate cu ușurință prin închirierea unei mașini, luând trenul sau rezervând o excursie de o zi din Lisabona. Așadar, experiența merită din plin!

Nu uitați de shopping și distracție

Dacă vreți să savurați din plin experiența unui city break în Lisabona, trebuie să ajungeți în două din cele mai cunoscute cartiere din Lisabona. Astfel, situate în centrul orașului, pe malul Tajo-ului, cartierele Chiado și Baixa se numără printre atracțiile ce merită văzute dacă ajungeți într-un city break în Lisabona. Reconstruite după cutremurul din 1755, ele au devenit foarte atractive pentru turiștii care ajung aici și merită o plimbare. Cu numeroasele lor străzi pline de magazine și buticuri,  locul oferă un spațiu urban ideal pentru plimbări sau cumpărături. Aici găsim și cea mai frumoasă piață din oraș, Place du Commerce. Așa că, planificați-vă puțin timp pentru a descoperi aceste două cartiere, bucurați-vă de atmosferă și faceți-vă necesarul cu suverniruri pentru cei de acasă.

Rezervați-vă chiar azi un city break în Lisabona și bucurați-vă de o experiență inedită!

No comments:

Post a Comment